För alla chokladälskare!

Fick för mig att göra julgodis i helgen och hittade ett enkelt chokladrecept, sånt kan man inte misslyckas med och de går fort! Åh shit vilken tur jag hade, godare godis får man bara leta efter, och bara därför kommer jag att bjuda på receptet!

Cornflakes crisps

Leilas Cornflakes crisps

100 Ingredienser

100 g ljus mjölkchoklad
1 1 block (250 g) nougat
1 1 burk (350 g) nutella
1 1 l cornflakes (ta gärna lite extra, så blir de mera krisp, de tänker jag göra nästa gång!)
300 300 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

1. Hacka den ljusa mjölkchokladen och smält den tillsammans med tärnad nougat och nutella i ett vattenbad (i en stor skål över en kastrull med kokande vatten) eller i micron! Ta av skålen från värmen.

2. Vänd försiktigt ner cornflakes i chokladblandningen.

3. Häll ut detta i en liten rektangulär form, 26 x 13 cm klädd med bakplåtspapper. Packa försiktigt ihop smeten så att inga lufthål uppstår.

4. Låt stelna i kylen och skär kakan i 2 x 4 cm breda bitar. (Dom blir väldigt stora och mastiga, jag uppskattar mindre bitar när de ska vara godis och man vill ha många =))

5. Finhacka den mörka chokladen. Smält 1/3 av den i ett vattenbad, tag av skålen från värmen och rör i resten av chokladen tills allt smält. Låt svalna under omrörning till cirka 28 grader.

6. Doppa bitarna i choklad, gärna med hjälp av en gaffel. Låt dem rinna av på ett galler (med bakplåtspapper under).


Förvara i kylen och njut av dom!

En chokladälskares dröm!

/Ät inte för många bara =)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0